Crida a denunciar els falsos psicòlegs

Crida a denunciar els falsos psicòlegs

El Col·legi de Psicòlegs denuncia públicament casos d'intrusisme professional que poden afectar greument la salut mental i l'economia dels pacients. Reclamen que la gent presenti denúncies formals i que l'administració faci controls i interposi sancions per aturar aquestes pràctiques. 

"És veritat que molts tenen la precaució de no anunciar-se com a terapeutes o psicòlegs, però són pràctiques que tenen molt a veure amb qüestions emocionals, fins i tot alimentàries, que poden tenir vincles amb malalties i patologies psicològiques".

Òscar Fernández, president del Col·legi de Psicòlegs 

Posen d'exemple el cas d'un youtuber resident que treballa el creixement personal a través de l'ajuda d'un filòsof, però hi ha molts més casos. Segons el Col·legi de Psicòlegs, aquest tipus d'intrusisme professional provoca importants problemes i conseqüències greus a tots els nivells, per exemple, en la salut mental i a nivell emocional, físic i econòmic. I a banda, també afecta el reconeixement de la professió.

Per això, fan "una crida a les administracions que moltes vegades no vetllen per tenir aquest control sobre professionals que fan conferències, xerrades, formacions... en àmbits relacionats amb les emocions". Òscar Fernández va més enllà i demana "inspeccions" i revisar els centres que "ofereixen pseudoteràpies". També aposta per imposar "sancionsdissuassòries.

Tot i que han rebut moltes queixes de l'entorn dels pacients, encara no hi ha cap denúncia. I per això també fan una crida perquè els pacients ho denunciïn. Per facilitar-ho, crearan un apartat específic a la seva pàgina web, a més del correu copsia@copsia.ad i avisaran de l'abast de la problemàtica al ministeri de Salut.