Angoixa, ansietat i símptomes depressius, principals derivacions als psicòlegs convencionats

Angoixa, ansietat i símptomes depressius, principals derivacions als psicòlegs convencionats

La CASS cobreix des del passat mes de setembre els tractaments psicològics i actualment hi ha dotze professionals convencionats amb la parapública. Això permet que ciutadans que no es poden costejar les sessions puguin accedir a la consulta. Segons ha explicat el president del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Òscar Fernández, els motius principals de les derivacions són “l’angoixa, ansietat i símptomes depressius”.

Cent setanta persones van beneficiar-se al gener dels tractaments psicològics coberts per la CASS, una xifra que podria anar ‘in crescendo’, segons Fernández, tenint en compte “l’increment del cost de la vida”. De fet, els principals motius de derivació per part del metge referent són “l’angoixa, l’ansietat i els símptomes depressius”. No ha exposat les causes de les quals se’n podien derivar, ja que “això ens toca treballar-ho a les consultes”.

El president del Copsia pensa que, davant l’augment de les derivacions això farà que més psicòlegs es convencionin amb la Caixa Andorrana de la Seguretat Social. Ara mateix, són dotze els professionals que tenen un conveni. Una de les tasques que està duent a terme és parlar amb els que encara no ho han fet per saber-ne els motius i amb els que sí que hi estan per conèixer les problemàtiques que es troben.

Cal tenir en compte que la setmana passada, Salut va decidir tancar els programes d’atenció psicològica per als afectats per la Covid-19 i els refugiats de la guerra Ucraïna, tenint en compte que ja es pot accedir als tractaments de manera gratuïta. En total hi havia participat 125 persones.