Els psicòlegs denuncien com a intrusisme professional el cas d’un youtuber resident amb un filòsof

Els psicòlegs denuncien com a intrusisme professional el cas d’un youtuber resident amb un filòsof

El Col·legi de Psicòlegs ha denunciat un cas d’intrusisme laboral arran de la publicació d’un vídeo del youtuber resident al país Christian Vidal, anomenat ‘Torete’ en el qual declara buscar creixement personal mitjançant l’ajuda del filòsof David Murias. Alerta que, no és només un problema que “atempti contra l'exercici professional dels psicòlegs, sinó també és una amenaça per al benestar i la salut de la ciutadania”.

El Copsia remarca que continuen havent-hi casos d’intrusisme laboral amb “pràctiques per part de professionals sense la capacitació ni formació adequada, posant en risc la salut i el benestar de la població que sol·licita la seva atenció professional”. Ha posat en relleu el cas del youtuber resident ‘Torete’ que manifestava a través d’un vídeo que busca creixement personal mitjançant l’ajuda del filòsof David Murias, que també viu al Principat.

Davant d’aquestes manifestacions, des del col·legi professional s’ha volgut alertar que “l'intrusisme en el nostre sector, no és tan sols un problema que atempti contra l'exercici professional dels psicòlegs, també és una amenaça per al benestar i la salut psicològica de la ciutadania”. Afegeixen que és molt important “no frivolitzar en qüestions de salut mental; és essencial que les persones que necessitin ajuda psicològica siguin ateses per professionals formats i qualificats de manera a oferir una atenció de qualitat”. En aquest sentit, remarquen que aquestes pràctiques “poden desencadenar en conseqüències greus pels pacients com són els danys emocionals, físics i econòmics, així com el deteriorament de la imatge i la reputació de la professió de psicòleg”.

El Copsia fa una crida a la revisió i control per part de l’administració pública dels centres d’activitat que ofereixin teràpies alternatives en l’àmbit de la salut mental, ja que l'acceptació oficial d'aquestes pràctiques pot desorientar els pacients.