El preu i la durada de les sessions frena l'adhesió de psicòlegs a la cartera de serveis

El preu i la durada de les sessions frena l'adhesió de psicòlegs a la cartera de serveis

El preu i la durada de les sessions de psicologia cobertes per la CASS són alguns dels factors que frenen l'adhesió de més professionals a la cartera de serveis, a més de la burocràcia per aconseguir-ho. Ara mateix són 12 i tres més estan en procés. El Col·legi de Psicòlegs reitera la necessitat de replantejar algunes condicions.

Els psicòlegs solen cobrar un mínim de 60 euros l'hora, mentre que la sessió convencionada per la CASS val 45 euros per 45 minuts. Una diferència que, segons el Col·legi de Psicòlegs, fa que alguns professionals no vulguin entrar dins la cartera de serveis i, per aquest motiu, voldrien renegociar una tarifa més elevada. Ara mateix hi formen part un 30% del total de col·legiats especialitzats en salut, un percentatge positiu segons el Govern i el col·legi, tot i que desitjarien que encara creixés més. 

Entre els factors que ho frenarien, s'hi suma la limitació del temps de la intervenció i els passos burocràtics, essencials segons el col·legi, tot i remarcar que podrien ser més àgils. I és que segons Òscar Fernández, president del Col·legi de Psicòlegs, "els tràmits són feixucs, però no deixen de ser necessaris" per combatre precisament l'intrusisme professional. Una problemàtica que acaben de denunciar públicament, tot reclamant més recursos per part de l'administració per aturar-la. 

Després de més de mig any del conveni entre els psicòlegs i la CASS, una demanda reivindicada durant molts anys, reiteren la necessitat de renegociar algunes qüestions. Per exemple, "la possibilitat que el psicòleg diagnostiqui" o bé determini el nombre de sessions necessàries.

Tot i això, Fernández celebra que el projecte tingui resposta, sobretot perquè creu que gràcies a les facilitats d'accés i a la rebaixa de les tarifes s'han pogut atendre casos que potser abans no haurien arribat.