El Col·legi de Psicòlegs es planteja donar continuïtat al servei gratuït i voluntari per als col·lectius de població més vulnera

El Col·legi de Psicòlegs es planteja donar continuïtat al servei gratuït i voluntari per als col·lectius de població més vulnera

Els centres de psicologia tenen previst reobrir dilluns. Per això a patir de diumenge el col·legi professional deixarà de prestar el servei gratuït i voluntari que ha ofert des que va començar el confinament.

Dilluns dia 18 és la data prevista perquè els psicòlegs puguin reprendre l'activitat als centres. Com ho han fet altres professionals, hauran d'adaptar-se a les circumstàncies, mantenint distàncies de seguretat i seguint els protocols higiènics establerts.

Aquesta reobertura farà que el servei gratuït i voluntari que oferia el Col·legi de Psicòlegs deixi de funcionar a partir de diumenge, servei que es va habilitar al començament del confinament i en el qual han participat 26 psicòlegs voluntaris que han atès durant dos mesos unes 300 persones, indica el president de COPSIA, Òscar Fernàndez.

Encara que el servei deixarà de funcionar, des de la junta del col·legi treballen en la possibilitat de donar continuïtat a aquesta atenció psicològica bàsica als col·lectius de població més desafavorits o més vulnerables i que poden patir conseqüències psicològiques a causa de la pandèmia.

Després d'analitzar els resultats d'aquest projecte el Col·legi de Psicòlegs es reafirma en la necessitat d'incloure els seus serveis dins de la cartera sanitària.

Veure article original
Article anterior Article següent