Neguit dels psicòlegs perquè la incorporació a la CASS no arribi abans del final de legislatura

Neguit dels psicòlegs perquè la incorporació a la CASS no arribi abans del final de legislatura

El Col·legi de Psicòlegs va presentar el maig passat a Salut una proposta de més de 200 pàgines sobre els serveis que hauria de cobrir la CASS.

La resposta que han rebut cinc mesos després és que el ministeri l'està estudiant i que s'ha demanat una opinió externa. Aquest fet neguiteja el president del Col·legi, que confia que la resolució no s'allargi gaire més. Òscar Fernández s'ha mostrat preocupat "per si no arribem a temps i se'ns acaba la legislatura sense haver entrat la proposta per a la seva aprovació". Creu que "hem fet molta feina i seria una pena no arribar a concretar aquesta incorporació".

Per al president dels psicòlegs, hi ha dues raons que han provocat el recel del ministeri a l'hora de donar el vistiplau al fet que els serveis dels psicòlegs entrin per la CASS. La primera és l'aspecte econòmic, que segons Fernández acabarà suposant un estalvi a mida que es vagi consolidant; i, en segon lloc, els tractaments i teràpies que s'incorporen des de la pròpia atenció al pacient.

D´altra banda, ha beneït l'arribada de la psicooncòloga al servei de salut mental del SAAS i també veu positiu que el metge referent derivi els pacients cap als especialistes.

www.andorradifusio.ad

Informa: Sergi Cano
Imatge: Rubén Calvo

Veure article original
Article anterior Article següent